Skapande Skola

Skapande Skola

Mama Chajes söker mötet med en ung publik för att ifrågasätta norm och tillsammans i musiken låta fantasin drömma oss bort till nya spännande platser och miljöer. En till tre konserter per dag, det kan vara för hela skolan alt. någon eller några klasser i taget. Efter 30 min konsert samtalar vi i mindre, uppdelade grupper under ca 30 minuter där vi ställer oss frågor som:

– Vad är egentligen en norm?

– Måste en spela klassisk musik när en spelar fiol?

-Kan en ha ett band utan sång?

-Vad är improvisation?

Vad spelar vi…

Musiken grundar sig i Östeuropeisk folkmusik vilken har ett medryckande och ett energiskt uttryck. Även kallad balkanmusik. Instrument så som saxofon och fiol används på ett varierande sätt och utmanar till nya tankesätt kring instrumentens användning. 

“Örebros svängigaste orkester!”, (P4 Örebro)

Jämställdhet?

Vi i Mama Chajes tänker på och arbetar mycket för jämställdhet och tycker att det är en viktig sak framförallt i skolan. På scen har vi 50% kvinnliga instrumentalister och 50% manliga instrumentalister.  

Bakgrund.

Medlemmarna i Mama Chajes orkestar har alla en bakgrund i musikhögskolan i Örebro och verkar som frilansande musiker och musiklärare sedan flera år tillbaka. Mama Chajes grundades hösten 2013.  Skapande skola blev aktuellt för Mama Chajes 2017 då vi insåg hur bra våra medlemmar och vår musik smälter samman med barn och ungdomar.  ​

Tveka inte att höra av er till oss om ni är nyfikna på hur det skulle vara att låta oss komma och spela på er skola!